keskiviikko 24. helmikuuta 2016

maanantai 22. helmikuuta 2016

A2 Turvattomuus-ilta: Ovatko turvapaikanhakijat uhka – romahtaako arvomaailmamme?


UUTISET
A2-ILTA
A2-ilta 22.2.2016 klo 15:47 | päivitetty 22.2.2016 klo 16:42


Kaduilla pelätään. Turvattomuuden tunnetta herättää erityisesti turvapaikanhakijoiden kasvava joukko. Kevään ensimmäinen A2-illta kysyy, tarvitaanko katupartioita ja pitäisikö maahanmuuttopolitiikaamme muuttaa.

Katupartiot marssivat kymmenissä kaupungeissa. Kuva: Yle
Mistä on kyse?

Suuri osa suomalaisista kokee elävänsä entistä turvattomammassa maailmassa
Maahanmuutto herättää huolta. Tutkimuksen mukan siihen liittyviin turvallisuusuhkiin on varauduttu huonosti
A2 Turvattomuus-ilta nähdään Yle TV2:ssa 2. maaliskuuta klo 21.30

Niinisalossa asuva Sari Hassinen ei uskalla päästää tytärtään yksin ulos varsinkaan pimeään aikaan. Äiti saattaa tytön joka päivä kouluun, ja jos ei pääse iltapäivällä vastaan, järjestää jonkun toisen häntä hakemaan. Syynä on Niinisaloon joulukuussa avattu vastaanottokeskus.

– Kun lehdissä on ollut todella paljon kaikkea negatiivista näistä turvapaikanhakijoista, ihmisillä on pelko siitä, että omille lapsille sattuu jotain, hän sanoo.

– En itsekään lähde mihinkään ilman koiraa. Se on minulla aina turvana.

Valtaosa suomalaisista kokee elävänsä yhä turvattomammassa maailmassa. Tämä selviää Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan viime marraskuussa tekemästä kyselystä. Viime vuoteen verrattuna eniten on lisääntynyt huoli maahanmuuttajien määrän kasvusta ja Syyrian tilanteesta.

Valtioneuvoston tilaaman tuoreen raportin mukaan maahanmuuttoon liittyy rikollisuutta ja vakavia turvallisuusuhkia, joihin Suomi on varautunut huonosti.

– Viranomaisten yhteistyö on nyt tärkeää. Myös kansainväliseen yhteistyöhön on entistä suuremmat paineet, sanoo kansliapäällikkö Päivi Nerg sisäministeriöstä.

– En koe, että turvapaikanhakijat olisivat laajassa mitassa uhka kaduilla, mutta tunnistan uhkan, joka liittyy isoihin tapahtumiin.
Katupartiot – turhaa vai turvaa?

Kymmenissä kaupungeissa marssivat katupartiot kertovat turvaavansa toiminnallaan naisten koskemattomuutta. Monet kuitenkin kokevat katupartiot uhkaavammiksi kuin turvapaikanhakijat.




Yleensä partiointi vaikuttaa liioittelulta, mutta ihmisillä on kokoontumisoikeus. Katupartiolaiset ovat tavallisia suomalaisia ihmisiä.

– Juri Nieminen– Mun mielestä katupartiot on täysin turhia. Siinä vaiheessa, kun me tarvitaan vigilantteja kaduille, pyydän 50 prosentin alennusta henkilökohtaisiin veroihini. Siitähän mä maksan, että tässä maassa pidetään järjestystä yllä ammattilaisten toimesta, sanoo radiojuontaja Jone Nikula.



– Kyllä tässä nyt kantaväestö tekee parhaansa kantaakseen kortensa vastakkainasettelun kekoon. Se on suurempi ongelma kuin turvapaikanhakijat yksinään.

Asikkalan Vääksyssä katupartio on ollut tuttu näky vastaaottokeskuksen avaamisen jälkeen. Kunnanjohtaja Juri Niemisen mukaan poliisin resurssit ovat vähäiset ja poliisilla kestää liian kauan tulla paikalle, jos jotain tapahtuu.

– Yleensä partiointi vaikuttaa liioittelulta, mutta ihmisillä on kokoontumisoikeus. Katupartiolaiset ovat tavallisia suomalaisia ihmisiä, hän sanoo.

– En ole havainnut, että turvapaikanhakijat ovat uhka. Vaikka somessa ollaan huolissaan, ahdisteluja ei ole ollut.
Suomen suurin keskusteluohjelmaa saa uudet juontajat

Onko Suomi jakaantunut kahtia, poteroistaan huutaviin suvakkeihin ja turvapaikanhakijoita vastustaviin rasisteihin? Löytyykö sanasotaan enää tolkkua, jota tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja urheilusankari Teemu Selännekin peräänkuuluttavat?

Kevään ensimmäisessä A2-illassa keskiviikkona 2. maaliskuuta pohditaan, romahtaako yhteinen arvomaailmamme vai löytyykö suomalaisista voima selättää erimielisyydet ja löytää yhteiset ratkaisut vaikeassa tilanteessa.

Uusina juontajina aloittavat Annika Damström ja Markus Liimatainen. Molemmat ovat tuttuja A-studiosta ja muista Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmista. Tavoitteet ovat korkealla ja innostus suuri.


Markus Liimatainen ja Annika Damström ovat A2-illan uudet juontajat Kuva: Kati Laukkanen / Yle– Yhteisöllisellä television katselulla on erittäin suuri tilaus juuri nyt. Yhteiskunnassa kuohuvat monet suuret asiat. Me mahdollistamme Suomen suurimmassa keskusteluohjelmassa sen, että kaikkien ääni kuuluu, tiivistää Liimatainen.



Molemmat korostavat, että A2-ilta on katsottava suorana, koska tästä illasta puhutaan vielä. Jokainen ilta on oma iso tapahtumansa.

– Keskustelu on toivottavasti kiihkeää studiossa, sosiaalisessa mediassa, kuppiloissa ja kotisohvilla. Ajatusten vaihtoa kaikista eri näkökulmista, mutta ilman ylimielisyyttä ja toisia kunnioittaen, painottaa Damström.

Tämän kevään toinen A2-ilta nähdään maanantaina 18. huhtikuuta.

A2 Turvattomuus-ilta keskiviikkona 2.3. klo 21.30 Yle TV2:ssa. #a2ilta
LUE MYÖS

Raportti: Sekä kantaväestö että maahanmuuttajat kärsivät turvattomuuden tunteesta 19.2.
Tutkimus: Suomalaiset näkevät tulevaisuuden turvattomana – synkin arvio kyselyn historiassa 21.1.
Elina Nieminen
Twitter: @elina_nieminenYle



UUTISET
KOTIMAA
Kotimaa 21.1.2016 klo 14:00 | päivitetty 22.2.2016 klo 15:47

Tutkimus: Suomalaiset näkevät tulevaisuuden turvattomana – synkin arvio kyselyn historiassa

Eniten huolta suomalaisissa aiheuttavat työllisyystilanne ja kansainvälinen terrorismi. Myös Euroopan talouden näkymistä ja turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymisestä ollaan huolissaan.
Grafiikka turvallisempi vai turvattomampi tulevaisuus kyselystä.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka





Suomalaiset näkevät tulevaisuuden turvattomana, selviää puolustusministeriön alaisen Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) kyselystä.

Kaksi kolmasosaa (65 prosenttia) viime vuoden marraskuussa tehtyyn kyselyyn vastanneista arvelee suomalaisten elävän seuraavan viiden vuoden aikana turvattomammassa maailmassa kuin nykyään. Vuoden takaisessa tutkimuksessa vain hieman yli puolet (56 prosenttia) vastaajista ajatteli näin.

Naiset kokevat jonkin verran enemmän turvattomuutta kuin miehet. Naisista 68 prosenttia uskoo Suomen olevan seuraavan viiden vuoden aikana turvattomampi kuin nykyään, kun miehistä näin ajattelee 62 prosenttia.

MTS:n kyselytutkimuksessa on kysytty arviota maailman turvallisuudesta tai turvattomuudesta seuraavan viiden vuoden aikana joka vuosi vuodesta 1990 lähtien. Koskaan ennen vastaajat eivät ole nähneet tulevaisuutta yhtä turvattomana kuin viime vuoden lopussa toteutetussa tutkimuksessa.

Vuonna 1994, jolloin Suomessa vallitsi suurtyöttömyys ja EU:hun oltiin juuri liittymässä, 57 prosenttia näki tulevaisuuden turvattomana. Turvallisimmaksi suomalaiset tunsivat itsensä vuonna 2000 Nokian menestyksen ja IT-huuman aikana.
Työllisyys ja kansainvälinen terrorismi huolestuttavat

Tutkimuksessa selvitettiin myös, mitkä ilmiöt ja tekijät aiheuttavat ihmisissä huolta.

Eniten huolta aiheuttavat Suomen työllisyystilanne ja kansainvälinen terrorismi. Yhteensä 87 prosenttia vastaajista arvioi työllisyystilanteen aiheuttavan paljon tai jonkin verran huolta. 83 prosenttia arveli kansainvälisen terrorismin aiheuttavan paljon tai jonkin verran huolta.

Myös Euroopan taloustilanne ja turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen aiheuttavat ihmisissä huolta.

Viime vuoteen verrattuna eniten on lisääntynyt huoli maahanmuuttajien määrän kasvusta ja Syyrian tilanteesta. Myös ilmaston lämpenemisestä ja uskonnollisista ääriliikkeistä ollaan aiempaa enemmän huolissaan.

Vuoden takaiseen verrattuna vähemmän huolta koetaan Ukrainan tilanteesta ja kehityksestä Venäjällä.

Turvapaikanhakijoiden kasvavaan määrään Suomessa kertoi suhtautuvansa kielteisesti lähes puolet (48 prosenttia) vastaajista.

Talouskriisiin ja maahanmuuttoon on vastaajien mielestä Suomessa varauduttu heikosti.
Luottamus ulkopolitiikan hoitoon heikentynyt

74 prosenttia vastaajista arvioi, että Suomen puolustuspolitiikkaa on viime vuosina hoidettu erittäin hyvin tai melko hyvin. Luottamus puolustuspolitiikan hoitoon on kasvanut viisi prosenttiyksikköä edellisvuodesta.

Ulkopolitiikan hoito ei sen sijaan saanut yhtä vahvaa luottamusta kyselyn vastaajilta. Vaikka 63 prosenttia arvioi, että ulkopolitiikkaa on hoidettu viime vuosina hyvin, laskua edellisvuodesta tuli kuitenkin seitsemän prosenttiyksikköä.

Sekä Nato-jäsenyyden kannattajien (28 prosenttia) että vastustajien (58 prosenttia) määrä oli pienentynyt edellisvuodesta muutamalla prosenttiyksiköllä. Epävarmojen osuus oli puolestaan kasvanut 15 prosenttiin.

MTS:n Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn haastateltiin 1 005:tä 15–79-vuotiasta suomalaista. Haastattelut tehtiin 5.11.–23.11.2015. Virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimukseen voi tutustua tarkemmin täällä.
LUE MYÖS

A2 Turvattomuus-ilta: Ovatko turvapaikanhakijat uhka – romahtaako arvomaailmamme? klo 15:47

torstai 18. helmikuuta 2016

EP. Kansalaisen valittuja mietetteitä Putinin "suurista peleistä"

EP. Kaikki mainoslinkit sivuillani ovat Google-sites:n omia, se on ilmaisen sivuston käytön ehto. En maksa Google-lle mitään. En saa mitään rahaa, enkä valitse mainosten sisältöä tai alaa. EP.

Ulkomaat 14.2.2016 klo 8:13

Putinin suuri peli



Kuva: Eetu Pietarinen / Yle
Ensin Venäjä valtasi Krimin, sitten Putin lähetti pommikoneet Syyriaan. Venäjä näyttää mellastavan maailmalla miten haluaa. Onko kaiken takana suuri suunnitelma?



EP. 

Olin selaamassa suomailaisia uutisjuttuja ja törmäsin tähän artikkeliin "Putinin suuri peli". Heti eka lauseesta siitä "Krimin valtauksesta" ja "Syyrian pommittamisesta" tuli tarvetta vähän edes keskustella tästä. 

Krimin "valtaus" on ilmeisesti onnistunut liiankin hyvin, jos se on ollut valtaus. Miksi valloitetut ihmiset eivät valittaneet mihinkään - kaikilla on puhelimet, netti, Krimilla oli nyt käyneet ulkolaisia lehtimiehiä eikä kukaan pystynyt kuvaamaan ketään "valtajia ja valloitettuja". Normaaleja ihmisiä, jotkut jopa hymyilivät ja näyttivät iloisilta. Siellä on vaikeatakin - Krimi elää siirtokautta, tottakai siellä on ongelmia, kaikki on vaihtunut - raha, lainsäädäntö, osa yrityksiä on lakkautettu, uusia tulee tilalle, hinnat on muuttumassa, eläke- ja palkkajärjestelmät, tottakai, siellä on ongelmia. Eikö teillä ole?


Ranskalaiset ja italialaiset parlamentaarikot ovat käyneet Krimilla - kaupunkien ja pienoiskaupunkien kaduilla, eivätkä nähneet valloitettuja ja alistettuja ihmisiä - krimiläisiä (jopa tataarivähemmistön edustajia) he ovat tavanneet ja keskustelleet heidän kanssaan, mutta kuva heistä ei sovi siihen "valtaus"-määrittelyyn, jonka länsimäinen lehdistö (suomalaiset mukaan lukien) levittää infotilassa. 


Miksi Lännen on niin vaikeaa hyväksyä se tosiasia, että Krimin asukkaat ovat vapaaehtoisesti valinneet siirron takaisin Venäjän Federaatioon, eivätkä halunneet valita enää Ukrainan kansallismieliset väkivaltaiset painostukset ja poliittiset ja taloudelliset ongelmat ja kansallissotaa? Miksi eurooppalaiset syyttävät Venäjää Krimin valtauksesta (anneksiosta - pakkoliittämisestä)? 


Eikö ihmisten mielen ja tahdon ilmaisu merkitse enää kenellekään mitään? 


Venäjähän syytetään kansainvälisen lain rikkomisesta - mutta minkä lain ja missä mielessä? Ihmisten tahdon kunnioittamisessako? Eikö ihmisiä pidä kuunnella ja kunnioittaa, ja heidän tahtonsa noudattaa? Sehän oli ilmaistu laillisesti referendumissa, ja vielä ihailtavan nopeasti, hienon järjestäytyneesti ja hämmästyttävän aktiivisesti. Onko pelottavaa? Mutta ketä kansan tahdon ilmaiseminen voi pelottaa niin pahasti? (Turkkia, Irania, Irakia ja Syyriakö sen onnettoman Kurdistanin kanssa, joka on ollut kurdeille luvattu jo melkein 70 vuotta vuodesta 1945? Israelia sen suhteessa Palestiinaan? Englantiako silloin kun Skotlanti pyrkii itsenäisyyteen?) Miten kauan Suomi on ollut itsenäisenä kansan omasta tahdostaan? Kohta sata vuotta, unohtuuko omat kokemuksensa niinkin nopeasti?


 Venäjänmieliset ja venäjänkieliset Krimin asukkaat ovat valinneet paluun Venäjälle. Mitä niin vaikeaa siinä on hyväksyä? Kismittääkö se, että he valitsivat Venäjän eivätkä Euroopaa tai Turkkia, vai sekö, että ei tullut kaduntaisteluita ja uhreja, kansallisotaa ja verisiä yhteenottoja? Kärsimyksiä, kipua, surua ja tragediaa...


Tottakai, Krimin hallituksen jäsenet ja kansanedustajat (tehän muistatte, että Krimilla on ollut ja on edelleen oma hallitus ja eduskunta, se on Krimin Autonominen Tasavalta), niinpä tietysti paluupäätöksensä jälkeen he olivat pyytäneet tukea Venäjältä ja saivat kaiken tarvitsevan. Tietysti. Krimillä oli suoritettu ennen kansanäänestystä laaja mielipidekysely, ihan varmuuden vuoksi, joka näytti tieteellisesti ja tilastollisesti asukkaiden halukkuuden palata Venäjän Federaatioon. 


Sevastopolissa (venäläisessä kaupungissa) on aina ollut Venäjän Mustameren sotilaslaivaston satama ja tukikohta, jossa on erillisen Ukrainan aikana sopimuksen mukaisesti saanut olla 25 000 sotilasta. Yleensä siellä on ollut n. 20 000 Venäjän merisotilasta. Tukikohdan käytöstä maksettiin vuokraa Ukrainalle. Maksettiin etukäteen - suuria summia.  Tämän takia puhuttiin myös Krimin "ostamisesta" - se, jo maksettu, ennakkomaksu on jäänyt Ukrainalle.  


Ne kuuluisat "kohteliaat miehet" olivat jo siellä, niiden ei tarvinnut tulla jostakin valloittaakseen Krimin. Valvontapartiointi, mikä oli heidän tehtävänään siellä, suoritettiin loistavan hyvin, koska ei tullut mitään mellakoita, terrori-iskuja (vaikka pari-kolme yritystä oli ollut) ja välikohtauksia, ei tullut mitään aseistettua vastakkainasettelua - ukrainalaiset, se hyvin pieni osa heistä, jotka halusivat palata Ukrainaan, saivat mahdollisuuden tehdä sen rauhallisesti ja estettä. 


Osa ukrainalaisia upseereja ja sotilaita on siirtynyt Krimin puolelle, osa on lähtenyt pois takaisin Ukrainaan. Mitä niin kauheata tässä kaikessa on? Sekö, että kansan tahto ja rauha ovat kerrankin voittaneet? Mutta, hyvät ihmiset, miettikää, miksi se teitä, hyviä ihmisiä, näin raivostuttaa? 


Donbassin kohtalo on vähän eri juttu. Siinä ei ollut niin yhtenäistä kansan mielipidettä. Osa asukkaita "halusi Eurooppaan", osa kansalaisia passiivisesti seurasi sivusta tapahtumien kulkua tahtomatta puuttua mihinkään (siellä kansan passiivisuus on suuri), osa ei pystynyt olemaan puuttumatta. 


Kiovan hallituksen sodan aloittaminen Donbassilla omia kansalaisia vastaan rangaistuksena mielipiteen omistamisesta ja ilmaisemisesta helpotti monia päätöksen teossaan. Kansallissota on aina kauhua, nykyaikana Euroopassa tuhatmäärin niin. Sodan pysäyttäminen oli tärkeintä, Minskin protokollat onnistuivat sen tekemään, melko hyvällä menestyksellä. Se siitä toistaiseksi. Nyt toivotaan vaan rauhanomaisia ratkaisuja ihmisten hyväksi. 


Se artikkeli Putinin "suuresta pelista" on pitkä, jatkan sen pohtimista myöhemmin, mutta ajatelkaa tekin välillä puoluettomasti. Suomihan tekee sen niin hienosti, yleensä... 


EP.
jatkuu...

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

‘Terrorists facing endgame’: Are Turkey & West looking for pretext to start ground op against Assad?



Published time: 14 Feb, 2016 01:23
Get short URL







As Syrian anti-Assad militants are getting desperate amid Damascus’ Russia-backed advance, world powers that want regime change in Syria are looking for ways to avert their defeat, Jim Jatras, former US diplomat and GOP Senate policy adviser told RT.
TrendsIslamic State, Syria unrest, Syria-Turkey

Despite the latest agreement of world powers in Munich, Germany on bringing an end to hostilities in Syria, Turkey and Saudi Arabia are apparently preparing to step up their military activity in the region, as US Secretary of State John Kerry is yet again pushing for Syrian President Bashar Assad to go as a precondition for political transition. RT asked Jatras to comment on what is being played out there.

READ MORE: Assad says sees risk of Turkey, Saudi Arabia invading Syria

RT:Why is Kerry saying Assad must go so soon after the Munich agreement, because during that deal it was stressed the need for all parties, including Assad, to talk?

Jim Jatras: Well he certainly doesn’t have any basis to say the vast majority of the Syrian people want Assad to go. Certainly, there’s a very large percentage of the Syrian people, perhaps a majority, who definitely want Assad to stay, if the alternative is some sort of Sharia-ruled sectarian Sunni state. As far as what he’s saying still, that Assad must go – he’s got a lot of pressure from our so-called allies in the region, particularly the Saudis, the Turks, and the Gulf states, for whom removal of Assad and regime change remain their only real interest in this fight. And frankly, they’re getting desperate. They see the advances being made by the Syrian army with Russian air support, and they see that the terrorists are facing what could be endgame, and they’re trying to find some way to pull a rabbit out of the hat.




Turkish forces shell Kurdish camp in Syria, reportedly hit govt forces

RT: It might seem logical, though, to many people, if an agreement is reached, if there were elections at the end of all this, it would be up to the Syrian people to decide who should run the country. If John Kerry is saying that he believes the majority of people are against him, then surely he’d just get voted out, wouldn’t he?

JJ: One would think, but apparently that’s not good enough. That we have to make an a priori judgment as to who the real popular leadership would be, and what’s the prospect of that? That was the line we took in saying Muammar Gaddafi must go, Saddam Hussein must go, and look how well that turned out.

RT:We’re seeing some international powers such as Turkey and Saudi Arabia saying that ISIL [Islamic State / IS / ISIS] actually can’t be defeated while Assad is in power. What’s the logic to that argument?

JJ: There is no logic. It’s, in fact, quite the opposite. Unless the Syrian state can be stabilized, and then if we see what the Syrian people want to decide about the future, that’s one thing. But until Syria is stabilized and the terrorists are defeated, and remember, it’s not just Daesh [Arabic pejorative term for IS], it’s Al-Nusra [Front], it’s Jaysh al-Islam, it’s Jaish al-Fatah – it’s all these terrorist groups, some are more radical than others, however you measure that, most of whom, let’s never forget, are not even Syrian. Until these people are defeated, and preferably killed, there’s simply no way that any kind of reasonable life can be put back together for the Syrian people.


RT:And in the shorter term, what are the chances of actually getting a lasting ceasefire? We’ve heard there’s going to be cessation of hostilities, but actually turning that into anything meaningful, like a ceasefire – that seems far, far away.

JJ: It does. And let’s again keep in mind this is reflective of the desperation I spoke of earlier. If Aleppo is about to be liberated by the Syrian army, if the terrorist corridor to Turkey is in danger of being closed, it is something possibly close to endgame for the regime-change-based powers. That’s why they want some kind of a ceasefire, and that would give them a new lease on life, they hope. And also, let’s never forget, the prospect of some kind of a provocation, like we saw in Ghouta with chemical weapons in 2013, like in Racak in Kosovo, Srebrenica in Bosnia, where they could accuse the Syrian army or the Russian air force of some horrible humanitarian catastrophe that warrants some kind of intervention.

READ MORE: Saudi jets to fly missions in Syria from Turkish base

RT:Just on that point, the CIA has said that ISIL, it believes, is using chemical weapons, so surely that strengthens the case for everybody to fight ISIL together, doesn’t it?

JJ: One would think. And remember, the idea that the anti-government forces have chemical weapons is certainly not new. We knew that as long as two years ago. I think the real danger there, is that it would be used as a pretext for some kind of intervention ostensibly against Daesh, but the real objective would be the Syrian government and President Assad.

‘Turkey wants to stop Kurds liberating northern Syria from ISIS’

Published time: 14 Feb, 2016 05:43Edited time: 14 Feb, 2016 06:03
Get short URL

Kurdish members of the Self-Defense Forces stand near the Syrian-Turkish border in the Syrian city of al-Derbasiyah. © Rodi Said / Reuters
1.3K
Turkey’s shelling of Syria is a warning to the Kurds to stop trying to free the northern part of the country from Islamic State (IS, previously ISIS/ISIL), Kobane-based political analyst Barzan Iso told RT, citing reports of civilians injured in the attacks.


READ MORE: ‘Terrorists facing endgame’: Are Turkey & West looking for pretext to start ground op against Assad?

“Turkey is trying to prevent Kurds from liberating the area around the Turkish border from IS,” Iso said. “The YPG [Kurdish People’s Protection] units are stronger than before and have the ability to free the area around Turkey from ISIS.”

The reasons for Turkey’s aggressive move is not just profitable relations with Islamic State, the Kurdish analyst said, referring to the cheap IS oil exports that Turkey has reportedly been receiving. Moreover, he argued, IS fighters in northern Syria also create a useful buffer zone for Ankara that could eventually help Turkey “occupy” the territory between Aleppo and Turkey’s border.

Read moreRussia presents proof of Turkey’s role in ISIS oil trade

This is just the first signal that Turkey will be further intervening into Syria, he said.

Turkey shelled positions of Syrian government forces in Aleppo and Latakia provinces as well as Kurdish targets near the city of Azaz, in northwestern Syria. This included an air base recently retaken from jihadists reportedly with Russian air support.

READ MORE: 5 reasons to believe Turkey wants no peace in Syria

Turkey bombed Menagh air base and the village of Maranaz, located south of Azaz, Iso said, adding that several people were injured during the attack. “I have some reports from people in that area, who say that many civilians have been wounded, but I cannot confirm any specific details about it.”

The air base had for years been under the control of extremists groups, including the Al Qaeda-affiliated Al-Nusra Front.

“Since 2012 the base has been under the control of Ahrar al-Sham and Al-Nusra, which are both part of Al Qaeda,” he said, adding that in the past the airbase was occupied by Turkistan’s Islamist Party, and some Uzbek fighters, including Jaish al-Fatah group, also a part of Al Qaeda.

READ MORE: Turkish military repeatedly shell Assad forces; Kurds confirm to RT being hit by massive attack

The Turkish attacks were prompted by Kurdish forces taking back control of Azaz, Iso said.

The YPG is yet to release a statement in response to Turkey’s shelling.

The statements, views and opinions expressed in this column are solely those of the author and do not necessarily represent those of RT.

lauantai 13. helmikuuta 2016

Радио ООН: Сегодня проблема торговли людьми актуальна как никогда



Торговля людьми
Сегодня проблема торговли людьми особенно актуальна. Более 60 миллионов людей были вынуждены бежать из родных мест и искать убежища в более безопасных районах мира. На этом пути их подстерегают торговцы живым товаром, готовые воспользоваться бедственным положением беженцев и мигрантов и продать их в рабство. Об этом заявил Генеральный секретарь ООН на открытии мероприятия высокого уровня по проблеме торговли людьми. Он напомнил о том, что недавно Европол заявил об исчезновении 10 000 детей, добравшихся до берегов Старого Света без сопровождения взрослых.
«Ни один регион мира не застрахован от этой проблемы. По нашим оценкам, жертвами современного рабства являются граждане 152 государств, находящиеся в 124 странах мира. Мы должны положить конец страданиям жертв трафика, включая тех, кто попал в рабство, занимается подневольным трудом, подвергается эксплуатации. Каждый из них заслуживает защиты и поддержки. Каждый заслуживает справедливости и шанса на лучшую жизнь. В центре нашей стратегии должно находиться поощрение прав человека».
Генеральный секретарь заявил, что главной предпосылкой успеха в борьбе с торговлей людьми является объединение усилий всех заинтересованных сторон.

Радио ООН: Глава МВФ призывает руководство Украины срочно вернуть страну на путь реформ


Логотип МВФ. Фото МВФ
Логотип МВФ. Фото МВФ
Глава Международного валютного фонда Кристин Лагард обеспокоена медленными темпами продвижения Украины по пути реформ. В опубликованном в среду заявлении речь идет об усовершенствовании государственного управления и борьбе с коррупцией.
Директор-распорядитель Фонда заявила, что программа МВФ вряд ли может продолжаться и быть успешной, если власти не предпримут новых решительных мер по активизации реформ в госсекторе и обузданию коррупции.
По мнению Лагард, Украина рискует вернуться к провальной экономической политике, которая была характерна для недавней истории страны. Руководству Украины совершенно необходимо безотлагательно действовать, чтобы вернуть страну на многообещающий путь реформ.

http://www.unmultimedia.org/radio/russian/archives/210356/#.Vr-a7fmLTGg