maanantai 13. huhtikuuta 2015Donbass Kestää: Valheen ja totuuden taistelukenttä - VM-raporttien pääkirjoitus


Lännen sotasalaisuus on totuus: Novorossia - Donetskin ja Luganskin tasavaltojen liitto ei ole Venäjä. Eikä se ole liittymässä Venäjään ainakaan lähitulevaisuudessa. Saadakseen aseman venäläisessä maailmassa sen täysivaltaisena jäsenenä, Novorossian on voitettava itsenäisyys ja saavutettava rauha.

Pääkirjoitus: Janus Putkonen, Verkkomedia.org
2.4.2015, Verkkomedia.org

(Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkonen osallistui ajalla 23.3.-28.3. Europa Objectiven järjestämälle kansainväliselle toimittajamatkalle Novorossiaan entiselle Itä-Ukrainan alueelle. Mukana oli toimittajia 7 eri maasta. Donbass-spesiaalin päättävä pääkirjoitus. Erityiskiitos matkalla toimittaja Vanya Savicevicille.)


1. Raportti: Arkea ja järkytyksiä: Siviilien elämä Donetskissa tänään - VM-raportti


2. Raportti: Korkein hinta: Donetskin tragediat ja konfliktin luonne - VM-raportti


3. Raportti: Novorossian puolustajat: 'Pitkä sota on vasta alkamassa' - VM-raportti

Donbass Kestää: Valheen ja totuuden taistelukenttä - VM-raporttien pääkirjoitus


Paluu länteen ja keskelle "valheen maailmaa" Suomeen suoraan Donbassin alueelta on ollut henkisesti raskas kokemus. Ensimmäiset näkemäni YLE:n televisiouutiset kertoivat presidentti Sauli Niinistön vierailusta Puolaan ja tämä tapahtui heti sen jälkeen kun olin kuullut ensikäden tietoina pahimmat kertomukset ulkomaisten natsien - nimenomaan puolalaisten - toimista Donbassin siviilejä vastaan. On kysyttävä, voiko valheen määrä olla enää suurempaa?

Kyllä, he sen tietävät. He tietävät, millaista porukkaa Ukrainaan aseistetaan ja koulutetaan. Niinistöt ja hänen läntiset kolleegansa tietävät hyvin sen, mihin äärimieliset ainekset kykenevät syyllistymään raskaasti aseistettuna ja lännen suojeluksessa, kaikkien lakien yläpuolella syytesuojiaan nauttien Donbassin konfliktialueella. Heidän raakuuksista ei puhuta mitään.

Voin todeta rehellisyyden nimessä, että lännessä on vallassa äärettömän julma globalistimafia. Olen todistanut omin silmin suomalaisille mainostetun "Puolan ja Suomen kokeman veljeyden Ukrainan puolesta" aiheuttamat siviiliväestön tragediat. Pelkästään itse kohtaamistani ja näkemistäni kyynelistä Donetskissa täyttäisi vesilasia. Minua puistattaa, katson militarismin kiihotusta Suomen valtamediassa ja tunnen halveksuntaa erityisesti Niinistöä kohtaan.

Donetskin siviilejä ammutaan raskaalla tykistöllä suoraan kotiensa olohuoneisiin, laajassa mittakaavassa. Heitä asuu tänään maan alla: naisia, lapsia ja vanhuksia. Tuetun Ukrainan armeija syyllistyy törkeisiin sotarikoksiin joka päivä ja tulitauosta huolimatta. Sekö on sitä "veljeyttä", jota meidän pitäisi tukea ja vaalia? Herra presidentti, kysyn teiltä, kuka meistä onkaan täällä se pahin terroristi?

Tietojeni mukaan Verkkomedia on ensimmäinen suomalainen tiedotusväline, jolle on myönnetty virallinen Donetskin tasavallan toimittajalupa - dokumentti asiasta

Suomalaisten pallo - faktat pahasti hukassa

Suomalaiset eivät tunne Ukrainan konfliktin todellista luonnetta käytännössä ollenkaan. Jos tuntisivat, suomalaisista vapaaehtoisista Novorossian puolustuslinjoissa tuskin olisi puutetta. Jos tietäisivät, suomalaisissa kaupoissa näkyisi keräyslippaita Donbassin lasten auttamiseksi. Jos tiedostaisivat, Sauli Niinistö tekisi poliittisen itsemurhansa lausunnoilla, joita juuri kuulimme.

Vastaus kysymykseen on oleellinen, kuka kukin on? Novorossian olemassaoloa ei ole selvitetty millään tavoin Suomen valtamediassa, koska sille on lännen geopoliittisten tavoitteiden sanelema peruste. Lännellä on suuri valhe vartioitavanaan ja globalistien hallitsemalla valtamedialla on puolestaan velvoite muuttaa musta valkoiseksi. He tekevät kaikkensa vaietakseen konfliktin todellisen luonteen.

Lännen sotapropagandassa kriisin syyllisyys, konfliktin epäonnistumiset ja tragediat heitetään Venäjän niskaan, vaikka on aivan selvää, ettei Novorossia ole Venäjä. On myös selvää, että länsi antoi tukensa ja masinoi vallankaappauksen Kiovassa, joka pakotti Ukrainan venäläisen väestön puolustautumaan lännestä uhkaavia fasistivoimia vastaan.

Mikä tiedostettakoon, että ilman lännen aggressiivista interventiota Ukrainassa Krimin niemimaa ja Donbassa olisivat edelleen osa Ukrainaa ja maassa järjestettäisin tänä keväänä presidentin vaalit.

On ymmärrettävä, kuka teki intervention ja minne, ja mitä se on aiheuttanut. Olin vuosi sitten Maidanilla Kiovassa etsimässä totuutta ja nyt saavuin toteamasta sen traagisen tuloksen.
Kansainvälinen toimittajaryhmä ja venäläiset tulkit yhteiskuvassa hotellin kokoontumistilassa. Matkan ajan jaoimme tuntemuksia ja tietoa, joka helpotti totuuden etsinnässä - journalistit olivat pitkälti riippumattomien lähteiden edustajia 7 eri maasta. Palautekeskusteluissa vahvistuivat yhteiset näkemykset.

Donbassin alueen kansalaiset kuuluvat venäläiseen maailmaan, aivan kuten muut lukuisat kansat ja valtiot Venäjän lähialueilla: Serbia, Etelä-Ossetia, Abhasia, Valko-Venäjä, Armenia... Mutta eivät nekään ole Venäjä, eikä heidän politiikkaansa määritellä Kremlissä. He kaikki kuuluvat laajemmassa aspektissa nk. "moninapaiseen maailmaan" (multipolarismi), joka on Suomessa ilman määrittelyä leimattu demonisesti "putinismiksi".

Kyseessä on visio itsenäisten valtioiden muodostamasta laajapohjaisesta maailmanjärjestyksestä, ei lännen hegemoniasta.

Suomessa on paljon asukkaita, jotka tuntevat kuuluvansa venäläiseen maailmaan, paljon enemmän kuin länteen. Suomessa on valtavasti maamme perustuslaillsta itsenäisyyttä kaipaavia kansalaisia, jotka valitsevat mieluummin liittoutumattomuuden kuin läntisen valtaliiton jäsenyyden.

Tämän takia faktoja Ukrainan konfliktista ei kerrota.

Kun Novorossia tarttui aseisiin läntisiä hyökkääjiä vastaan huhtikuussa 2014, he puolustautuivat, eikä sitä tehnyt Venäjä. Kun faktan ymmärtää ja hyväksyy, menneille ja tuleville asioille sekä tapahtumille muotoutuu johdonmukainen ymmärrettävyys - tapahtumien seuranta helpottuu epätietoisuuden ja harhakuvan väistyessä faktojen edessä.

Toistaiseksi järjellisen realiteetin Donbassin konfliktiin luonteesta on välittänyt ainoastaan venäläiseen maailmaan kuuluva media. Siksi se leimataan lännessä pelkäksi propagandaksi, joka pelkää Venäjän esittelemiä faktoja ja niiden henkistä vaikutusta länsimaalaisiin. Länsi pelkää, että kansalaiset heräävät todellisuuteen, joka estäisi globalistimafiaa operoimasta.

On käsittämätöntä millaiseen järjettömyyteen Suomessa on vaivuttu. Erityisesti tätä vallitsevaa järjettömyyttä edustaa suomenruotsalaisen puolueen puheenjohtaja Carl Haglund, jonka luulisi erityisesti ymmärtävän etnisen vähemmistön riskit ja varsinkin valtion poikkeustilanteessa. Entä jos Helsingissä tapahtuneen äärimielisen vallankaappauksen jälkeen suomenkieliset lietsottaisiin hyökkäämään maamme ruotsinkielisiä vastaan, leimaten heidät kaikki terroristeiksi ja joukot etenisivät kantaen rinnassaan joukko-osaston tunnusta: "Orjuuttajat"?
Kasakkayksikön tukikohtaan tutustuminen ja haastattelut huipentuivat traditioonaliseen ruokailuun ja maljojen nostoihin. Tunnelma oli lämmin ja välitön

Vaikenemisen propaganda osa lännen informaatiosotaa

Novorossian perustaminen ja itsenäistymistaistelun tarve tiedostetaan hyvin venäläisessä maailmassa, joka takaa samalla jopa satojen miljoonien kansalaisten avoimen tuen Novorossialle laajalta geografiselta alueelta.

Pieni Novorossia kykenee saamaan huomattavia lahjoitusvaroja ja muuta tukea, koska asialla on lukemattomat eri kansalaisjärjestöt ja halukkaita lahjoittajia on miljoonia. Reaalinen tilanne voi tuntua erikoiselta lietsotun valheen jälkeen, mutta faktojen mukaan virallinen Venäjä huolehtii vain niistä tehtävistä, jotka kuuluisivat konfliktissa kansainvälisille järjestöille ja kansainvälisten lakien mukaisesti. Mutta juuri päinvastoin, länsijohteiset YK ja Punainen Risti loistavat poissaolollaan suuresta tragedista, jossa kaikkien apua tarvittaisiin akuutisti.

On siis olemassa jotain erittäin tärkeää, josta ei Suomessa puhuta mitään. Sinun ei haluta ymmärtävän Novorossian tilannetta, sen taistelua, kärsimyksiä ja sisällissodan luonnetta.

Donbassin alueen konfliktin ymmärtäminen ja sen ymmärtämättömyys - lännen ja venäläisen maailman yhteentörmäys - ajaa Eurooppaa vaarallisesti eri leireihin. Jos emme tunne osapuolia emmekä käsittele sodan luonnetta, on mahdotonta ymmärtää miksi joku hyökkää ja miksi joku puolustautuu. Painotan: On olemassa vakava informatiivinen tietokatkos realiteeteista, joka vallitsee koko läntisessä Euroopassa, ja sen on aiheuttanut vallitseva informaatiosota.
Aseistettuihin vartijoihin ja kaikkialla näkyviin Kalashnikov-kivääreihin tottui nopeasti

Ensimmäisenä suomalaisena etsimässä totuutta?


Verkkomediassa on hiljennytty jo toista viikkoa kaikista muista uutisista ja maailman tapahtumista Donbass-spesiaalin tuottamiseksi. Sille on olemassa luonnollinen selitys, koska resurssit ovat rajallisia. Verkkomedian päätoimittajana olen vastannut henkilökohtaisesti yli 13 000 artikkelin julkaisusta lähes neljän vuoden ajan. Nyt aikani ja energiani on ollut sidottuna totuuden etsintään Donbassin sotatoimialueelta.

Tunnen vastuuni journalistina ja Verkkomedian perustajana. Jotta pääsemme takaisin tuttuun ja laaja-alaiseen uutisvirtaamme, on ensin tehtävä kaikki välittääkseni kokemukseni ja oppini Novorossiasta - tyhjennettävä mieleni ilman häiriötä - keskittyen.

Olen käsittänyt olleeni ensimmäinen suomalaistoimittaja Donetskissa etsimässä totuutta konfliktista ja sen luonteesta. Se on suuri vastuu kenelle tahansa. Toivon hartaasti, etten olisi viimeinen, ja vaadin rehellisyyttä asian käsittelyssä . Historia tulee osoittamaan totuuden aivan kaikille ja koen nyt, että omatuntoni on puhdas.

Olen tehnyt parhaani, ja sen pitää riittää.

Tiedän, laajoista geopoliittisista syistä, että vastassamme oleva aikakausi tulee mittaamaan kaiken koetun. Sota Donbassissa ei ole kaukainen ja sen välittömät seuraukset uhkaavat jo nyt Suomen turvallisuutta. Laajamittainen yhteentörmäys idän ja lännen intressien välillä ei näytä pysähtyvän ja myrsky on jo noussut. Omakohtaisesti todistin tuon myrskyn tuhoisan voiman ja varoitan: herätkää syötetystä sotapropagandan valheesta, jolla lietsotaan sotaa venäläistä maailmaa vastaan. Se ei ole suomalaisten etu eikä tahtotila.

Yksinkertaisesti sanottuna, kyseessä on sota hyvän ja pahan välillä.
Meidän on valittava puolemme, koska uuden maailmansodan riski on akuutti ja tapahtumat Donbassin alueella koskettavat jokaista. Käänteet siellä vaikuttavat jopa suoraan täällä. Näen, että pahinta geopoliittisesti olisi Euroopan turvallisuustilanteelle Donbassin puolustuksen luhistuminen, joka avaisi Kiovan länsijoukoille rintaman suoraan Venäjää vastaan, todennäköisesti Krimillä.

Nyt sotatoimet ja -voimat ovat sidottu Donbassiin ja onkin tärkeää löytää keinoja estää uudet eskalaatiot, joiden mahdollistamiseksi Novorossia hankkii meille lisäaikaa joka päivä korkein uhrein. Informaatiosodassa totuuden puolesta meidän kaikkien on puolustauduttava.
Olemattoman tulitauon seurauksia: päivämäärien mukaan suurin osa kuolleista oli menettänyt henkensä ns. Minskin tulitauon aikana. Tämä on sitä todellisuutta.
"Donbass Kestää!"

Donbassissa koin mielestäni aitoa "Talvisodan henkeä" siviilien ja sotilaiden keskuudessa.

Vertaus: Kuin Suomessa 1939, vastassamme oli suuri ja imperialistinen Neuvostoliitto ja puolustautumassa itsenäisyytensä puolesta pieni Suomi.

Paikalla olivat läntisestä maailmasta, lähinnä Ruotsista, saapuneet vapaaehtoiset. Kuten Donetskissa 2015, vastassa on imperialistinen länsi ja Yhdysvallat, puolustautumassa olemassaolonsa oikeutuksesta pieni Novorossia. Paikalla ovat venäläisestä maailmasta, lähinnä Venäjältä, saapuneet vapaaehtoiset.

Donbassissa ollessani koin paljon tuttuutta konfliktin asetelmassa, jota en odottanut kokevani. Tuntemukset ja yhtäläisyysviivat Suomen sotahistoriaan olivat minulle uusia havaintoja.

Ihminen on tyypiltään eläinlaji, joka tarvitsee oman kotimaansa. Kysyin sankarillisesti taistelleelta naissotilaalta hänen unelmistaan ja hän kertoi haluavansa miehensä kanssa lapsia sekä kodin. Hän myönsi, että ennen lasten syntymistä ja perheen perustamista, on taisteltava ensin kotimaa, saavutettava itsenäisyys ja Novorossiaan on tultava rauha. Ilman kotimaata Donbassin asukkailla ei ole tulevaisuutta.
Ei ole epäselvää, etteikö hän olisi valmis toveriensa kanssa uhrautumaan ja täysin vapaaehtoisesti, koska alueen asukkaille antautuminen hyökkääville lännen fasisteille ei ole mikään vaihtoehto. Olen varma, että vastaavalla tavalla ajateltiin aikanaan myös Suomen itärintamalla ja esimerkiksi Kollaan legendaarisissa torjuntataisteluissa Talvisodan aikana.

Siksi myös "Donbass Kestää!"

Janus Putkonen

Taltioin runsaasti koettua, jotta sanoille on osoittaa tarvittaessa faktinen kate. Ammatillisesti opettavainen matka, jollaisella pitäisi olla kuvaaja mukana.


Kuvassa on mies Washingtonista, joka on työskennellyt myös USA:n ulkoministeriössä ja nykyään hän on The Nationin toimittaja, James Carden. Hän kohtasi todellisuuden, joka oli varsin opettavaista seurata. Urheasti ja nöyrtyen hän otti vastaan Yhdysvaltain ulkopolitiikan julmat seuraukset. Oli hyvä, että mukanamme oli yksi amerikkalainen ja aina kun mietimme koettuja järjettömyyksiä, odotimme Jamesilta vastauksia - pilke silmäkulmassa, "... ja mitä tähän sanoo herra Washington?" ;)


Verkkomedian Donbass-spesiaalin päätösartikkeli.


janus.putkonen@verkkomedia.org


Toimittajamatkan järjestäjä ja kumppanimme: Europa Objectiv


Tarvitsemme tukeasi - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!


Kiitä työstä lahjoituksella ja avustat Verkkomedian toimintaa jatkumaan. "Meille pieni on jo suurta": Lahjoitustili: Janus Putkonen / FI71 4055 7620 0031 53

Janus Putkonen @ 2.4.2015 17:33


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti