tiistai 2. joulukuuta 2014

Donetskin tulituksesta suomalaisessa mediassa



Kiovan joukot näyttävät käyttävän jälleen kiellettyjä aseita sisällissodassa ja Donetskissa on koettu vaarallinen ''valkoinen sade'' fosforin sytyttäessä liekkeihin pommituskohteita suurkaupungin asuinalueella. Valkoista fosforia on pommitettu yli 5 kilometrin alueelle kaupungin reunamilla.

Toimittaja: Janus Putkonen
15.8.2014, Verkkomedia.org

Kiovan joukot tulittavat kielletyillä fosforipommeilla Donetskin suurkaupunkia (katso videot)

Donetskin pääkaupungissa on odotettu alkavaksi suurhyökkäystä ja kaupunkia on moukaroitu raskaalla tykistöllä. Kaupungin asukkaat ovat nauhoittaneet useita videoita, joilla nähdään "valkoista sadetta" osuvan myös asuinalueille. Paikallisten mukaan kyseessä on kiellettyjen aseiden joukossa oleva erittäin vaarallinen kemiallinen valkoinen fosfori.

Kuvakaappaus videolta:





Kiovan joukkojen on raportoitu käyttäneen valkoista fosforia myös aiemmin ja Venäjän puolustusministeriö on koonnut todisteet useasta aiemmasta käyttökerrasta Slavianskin ja Kramatorskin alueilla. Vahvistuksia sille ei ole toistaiseksi saatu, että siviilit ovat vahingoittuneet näistä videoilla nähdyistä pommituksista.

Kiovan joukot käyttävät suurkaupunki Donetskin pommittamiseen mm. raskaita raketinheittimiä ja tykistöä. Pääkaupungin alueella on odotettu suurta maajoukkojen päähyökkäystä, joka ei kuitenkaan toistaiseksi ole vielä alkanut.

Ainakin 74 ihmistä, mukaanlukien lapsia on kuollut kaupungin pommituksissa viimeisen kolmen päivän aikana. Lukuisia asuintaloja ja muita siviilikohteita on vaurioitunut.



Ilta-Sanomat aiheesta: Julkaistu: 10.11.2014 6:02
Donetskin laitamilta kantautuva raskas tykistötulitus uhkaa rikkoa kaksi kuukautta kestäneen tulitauon Ukrainassa.
Tykistötulitus alueella on raskainta pitkään aikaan ja asukkaat kertovat olevansa peloissaan.

- Se on pelottavaa. Tottakai se on pelottavaa. Kaikki tavalliset ihmiset, jotka täällä asuvat ovat tietysti peloissaan, Donetskissa asuva Jelena sanoo.

Kenenkään ei ole raportoitu loukkaantuneen uusimmissa tulituksissa, mutta räjähdyksiä on nähty ja kuultu muun muassa Donetskin lentokentän alueella.

Tuoreimmat tulitukset uhkaavat jo ennestään haurasta tulitaukoa, joka on kestänyt enemmän ja vähemmän kahden kuukauden ajan.

Ainakin 4000 ihmistä on kuollut Ukrainan hallituksen ja separatistien välisissä yhteenotoissa Itä-Ukrainassa.


Katso videot fosforipommeista:
:
http://www.youtube.com/watch?v=WUEPfn4Gq44&list=UU5aeU5hk31cLzq_sAExLVWg



Myös Ilovaiskin kaupunki on kovien pommitusten kohteena, kuten alla oleva video osoittaa. Kaupunki sijaitsee 35 kilometriä Donetskista ja kaupunkia on tulitettu päivin ja öin nyt yhdeksän vuorokautta. Ukrainan joukot ovat suorittaneet epäonnistuneita hyökkäyksiä kaupungin valtaamiseksi panssarivoimilla. Kaupunkia tulitetaan mm. Grad-raketinheittimillä.

Videokuvaa Ilovaiskin pommitustuhoista:


Toimitus @ 15.8.2014 22:23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti