sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pieni suomalainen epäonnistunut Maidan


Mielenkiintoista, mielenosoitus ja rettelöinti Helsingin keskustassa oli otettu vakavasti ja tukahdutettu nopeasti poliisin voimin. Mailoilla ja räjähdyksillä varustetut naamioituneet rettelöitsijät on otettu kiinni, rikossyytteet nostetaan, vahingot korvataan jollakin konstilla, syytä mielenosoitukseen ei tiedetä tai ymmärretä. Mutta sehän oli pieni "Maidan" - ihan ikioma perisuomalainen Maidan. Ja katsokaa, miten helppoa on saada se pois päivänjärjestyksestä, pitää kansalaisten rauhaa ja järjestystä yllä. En usko, että kukaan suomalainen hurraisi vahingoille ja tuholle, jotka aamu on näyttänyt kaikessa rumuudessaan. Ehkä suomalaisilla on nyt vähän enemmän ajateltavaa Euroopan unionin ulkopolitiikasta, Ukrainasta ja Donbassista, jossa rettelöitsijät tulivat valtaan ja menivät näyttämään Donbassin "vanulle" (tai "vanutakeille"), kuka on maassa isäntä. 

Kannattaa ajatella, se Ukraina ei ole niin kaukana, ja sen rettelöitsijöillä ei ole aivoja, mutta on suuria suunnitelmia ja automaattisia aseita. Puola, Unkari ja Tsekki voivat kertoa siitä lisää - he ovat käyneet siellä jo avustamassa paikallisia "maidaneja". Onnistumatta vielä, mutta kuinka pitkään? Ja miksi kukaan suomalainen ei kysynyt maidanilaisilta, miksi he olivat naamioituneina, jos heidän asia on niin hyvä ja jalo? Ja mitä järkeä oli rakennusten polttamisessa, autoista puhumattakaan? Ai, vallan kaappaaminen? Vai niin, ja minä hölmö luulin, että Venäjän vastustaminen Kiovan torilla. EP.

"Mikähän asia oli nyt sitten edustettuna?"

Sunnuntai 7.12.2014 klo 17.13


Lounais-Suomen poliisilaitoksen konstaapeli Sami Grönfors ihmettelee Facebook-sivullaan Linnan juhlia kritisoivien mielenosoittajien saavutuksia.

Grönfors pohtii olevansa ehkä ymmärtämätön, mutta hän ei keksi, miten yksityisen- ja julkisen omaisuuden tuhoaminen edistää minkään asian ajamista.


- Nytkin lehdistössä ei kovinkaan paljon lue, minkä vuoksi on mieltä osoitettu vaan ainoastaan mitä tuhoja on tehty! hän kritisoi.


Luokkaretki lähiöst linnaan -mielenosoituksen saldo näkyy Grönforsin mukaan lähinnä vakuutusyhtiöissä.


- Vakuutusyhtiöt maksavat nuo vahingot, jos tekijöitä ei saada kiinni. Siitä seuraa vakuutusmaksujen nouseminen.


Konstaapeli myös muistuttaa, että paikan päällä tarvitut poliisipartiot saivat palkkansa suoraan veronmaksajien pussista. Hänen mukaansa samalla rahalla olisi varmasti voitu tehdä myös jotain "fiksua ja yleishyödyllistä".- Mikähän asia oli nyt sitten edustettuna ja ajettuna näinkin "fiksulla" mielenilmauksella? Ikävä kohtaus koettiin myös Sankarihaudan muistotilaisuudessa, jossa ruokia heiteltiin ihmisten päälle.


Konstaapeli päättää Facebook-kirjoituksensa ihmettelemällä, miksi mielenosoittajat eivät uskalla esiintyä omilla kasvoillaan.


- Jos asia on tärkeä ja sitä mielenilmauksella ajetaan, niin miksi pitää olla naamioitunut ja varustettuna vaikkapa kepillä tai lätkämailalla?


JENNA HEINO

jenna.heino@ilmedia.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti