tiistai 11. marraskuuta 2014

EP. Ukrainan kriisistä - Epitafia tapetulle bandiitille

Tuhoon tuomitut vallankumouksen lapset

- epitaphia terroristin ja rikollisen kuoleman johdosta

Aleksandr Muzychkon kuolemasta

Alexander Muzychko.jpg 

Maidanin aseistettujen ääriryhmien radikaalijohtaja Aleksandr Muzychko on tapettu. Kiovan tiedon mukaan ”hän ampui itsensä itse” – kahdesti mahaan, ollessaan kahlittuna. "Oikean Sektorin" johtaja Jarosh syyttää Pääsyyttäjää Muzychkon taposta. Muzychko nauhoitti videolle ilmoituksensa omasta kuolemasta ja pelastuspyyntönsä.

 Muzychko on radikaalinatsi, joka taisteli Checheniassa Venäjää vastaan rahasta. On kuuluisa sillä, että tappoi 20 ja kidutti eläimellisesti lukuisia venäläisiä sotilaita. Kotimaassaan harjoitteli liikemiesten kiristystä. Ennen Maidania.

Kiovassa hän oli "Oikean Sektorin" sotilaallinen valmentaja ja komentaja. Kun Maidanin seisonta lopahti, toi torille militantteja, jotka hyökkäsivät mellakkapoliisiin. Tavoitteli Ukrainaa ukrainalaisille, käytti voimaa, uhkailuja ja vastustajien nöyryyttämistä ja raakaa pelottelua. Maidanilla hän ja hänen joukkonsa toimivat kapinallisten voimalihaksena. "Oikea sektorin" joukot kävivät sotilaallista valmennusta hänen johdollaan. 

Sen jälkeen, kun hänen käytös Rovnon kaupungin syyttäjävirastossa ja kaupungin neuvostossa tuli videona nettiin, Kiovan ”uusi hallitus” päätti poistaa hänet kuvioista, koska hän oli pilaamassa sen mediakuvaa Eurooppaa päin. ”Uusi hallitus” väitti, että Ukrainassa ei ole fasisteja eikä äärinationalisteja. Toisten radikaali ryhmittymien johtajat Tiagnibok ja Jarosh olivat fiksumpia ja siirtyivät varjoon. Muzychko ei. Hän vaan huusi ”Kuka haluaa ottaa minulta tämän kiväärin, tulkaa ja yrittäkää…”. No nyt se on otettu pois.

                                         


Muzychko ja Rovnon yleissyyttäjä.

No niin, nyt se on alkanut – vallankumous rupeaa ahmimaan lapsiaan. Rehellisesti, olin hämmästynyt rangaistuksen nopeudesta. Eikä se ilahduttanut minua yhtään. Olisin mieluummin nähnyt oikeudenkäynnin, jossa mainitaan rikotun Lain pykäliä ja laillisesti paheksutaan ja tuomitaan rikkomuksia hänen nuoria seuraajia ajatellen. Voi jättää moraalin ja hyveellisyyden käsitteet sikseen tässä tapauksessa, sellaisten ihmisten kohdalla kuin Muzychko, nämä asiat eivät toimi. Mutta Lain voiman ja oikeudenmukaisuuden pitää olla esillä.  

Mutta ”Maidanilla” kaikki on toisin. Häneltä yksikertaisesti otettiin konekivääri pois. Tässä kaikki on kovaa, ilman mitään santimentteja ja periaatteita, paitsi yksi – päämäärä pyhittää keinot. Kaikki keinot. Päämäärä vaatii konekiväärillä aseistetun gorillan poistamista – helppoa, kuten näemme. Mutta tämä helppous harjaa pois viimeisiäkin epäilyksen muruja, jos niitä kenelläkään oli vielä, siitä, että tämä ei ole mikään kansan tahdon ilmaisu, vaan tavallinen sotilaallinen vallankaappaus, niin kuin Libyassa, Irakissa, Egyptissä. Egyptissä muuten tämä ”vallankumouksen lasten syömisen” prosessi on täydessä vauhdissa – yli 500 teloitukseen tuomittua kapinallista.  

Eliitit pelästyivät oman imagonsa puolesta Euroopassa? Vai onko kaikki jo palautumassa ruotuihinsa? Timoshenkon sanojen mukaan, ei aivan niin. Nettiin vuodatettiin puhelun, jossa hän väittää taistelevansa Venäjää vastaan loppuun asti, tappavansa Venäjän johtajaa ja käyttävänsä ydinaseita Venäjää vastaan niin, ettei maasta jää mitään paitsi poltettu pelto. Timoshenko vahvisti puhelun aitouden.

Vähän aika sitten nettiin ja julkisuuteen tuli kaksi amerikkalaisten ja eurooppalaisten virkailijoiden salaista puhelua, jotka selvittivät Amerikan hallituksen ja EU:n johdon roolin Maidanin järjestelyissä ja rahoituksessa, sekä heidän vaikuttamisensa uuden hallituksen jäsenien nimittämisessä suoraan Vapauden aukiolta. (Nuland-Payette, Ashton-Viron suurlähettiläs Ukrainassa) ”Ai, että tark’amppujien takana oli oppositio.” Eipä meinaa mitään, pyyhkivät kasvonsa ja jatkoivat matkaa.

Mutta mikä tämä nyt on? Seuraava ”blondiko”? Vai ihmissyöjä, joka unohti kaunisteluja ja salakuuntelun mahdollisuuden? Poistetaanko hänetkin? Vai  pyyhkiikö hänkin kasvonsa ja jatkaa matkaa – valmistautumaan seuraavaan vaalikampanjaan? Ja joku äänestää hänen puolesta?

Ja miksihän ”kaasuprinsessa” yhtäkkiä vihaa Venäjää niin paljon, puree kättä, josta syö?

Muuten, todelliset ukrainalaiset poliitikot, jotka ovat todella huolissaan oman maan kohtalosta, pyytävät ja rukoilevat olemaan tuomitsematta kaikki nationalistit, koska, heidän mukaansa, suurin osa heitä eivät ole vihamielisiä Venäjälle. He väittävät, että tämä on ”vain kansallishengen nousu korruptiota ja Ukrainan kansan pilkkaamista vastaan”.

Mitä Ukrainan kansaa?

Ukrainahän liimattiin palasista, kun quilt-peitto. Ei siellä ole mitään kansallista yhtenäisyyttä. Suurin osa maata varsin sen kaakkoispuoli, puhuu venäjää ja ajattelee venäjäksi. Länsiosa, jolla ei ole mitään oikeata tekemistä, kirjaimellisesti, koska maan teollisuus sijoittuu kaakkoon, yhtäkkiä huolestui ”kansallisen yleismaailmallisen ukrainalaisen Hengen kohtalosta”, ”katsapien/moskaalien ja jidvan” uhasta. No entä puolalaiset, unkarilaiset? Tataarit? Onko heidän uhkansa sitten unohdettu?   

* katsap, moskal = venäläinen, jidva = juutalaiset


Puolalla, joka käyttäytyy toistaiseksi erittäin varovasti, mutta tarkkailee kääntymättä Ukrainan tapahtumien kulkua, Puolalla on oma laskunsa Ukrainalle (Volynin teurastukset) ja omat alueelliset vaatimuksensa (Lvov).

Ukrainan ”nykyjohtajien” lyhytnäköisyys ja epäpätevyys, heidän maansa ihmisten ja naapureittensa halventaminen johtavat heitä ja koko maata taloudelliseen ja geopoliittiseen katastrofiin.

Tämä maa ei merkitse mitään ilman kansainvälistä yhteistyötä, johon yksikään maa paitsi Venäjä ei ole halukas tai valmis. Hallittu kaaos Venäjän rajalla on jo luotu, miksi poistaa sitä, varsin, jos nimenomaan se oli Ukrainan amerikkalaisten ”ystävien” ja eurooppalaisten ”patruunoiden” päätavoite. Yhtä asiaa aliarvioitiin – nimittäin radikaalien röyhkeyttä ja ambitioita. No, ei se mitään, sellaista sattuu, pitää vaan ottaa konekiväärit pois. Käydä vähän sotaa. Ihmisten pitää nähdä vähän nälkää ja elää vähän pelossa, vähän kuolla, ei se mitään, kyllä, ne kestää, eurooppalaisen haaveensa vuoksi.     

Maidan ei ole vielä aivan lopussa, koska todellinen voima ei ole voimassa, vaan Totuudessa. Ja Rangaistus tänä päivänä tulee aika nopeasti.  

Elena Pyyhtiä 26.3.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti