lauantai 15. marraskuuta 2014

EP G-20:stä, Donbassin eristyksestä ja Poroshenkon kyynisistä puheista

Suomen radiossa kuulin tänä aamuna, että Putinia on otettu koleasti vastaan Brisbanessa. Tarkastelin englanninkielisiä uutisia, kuvia ja videoita netissä - ei todellakaan näytä siltä. Näyttää enemmän siltä, että kaikki haluavat sopia, saada jotain ratkaisuja aikaan.

Kaikkiin kysymyksiin presidentti Putinin lehdistösihteeri Peskov vastasi, että herra Abbot on täydellinen isäntä. Kenelläkään ei ole mitään hätää. Miksi sitten vääristelyt lehdistössä? Onko tullut käsky kirjoittaa sillä sävyllä? Vai eikö kriisin ole vielä aika päättyä?

Путин и Эббот сфотографировались с коалами


Pääaiheena kokouksessa pitää olla Ukrainan kriisi.

Ukrainan ulkoministeri Klimkin "twitterissään" väitti, että Ukrainankin pitää osallistua G20-kokoukseen, koska se on maailman politiikan keskipiste.

Sorry, ei tule tapahtumaan. Siihen osallistuvat vain taloudellisesti merkittävät maat ja liitot. Ukrainan talous tällä hetkellä ei merkitse maailmalle mitään. Maa on konkurssissa. Ainut asia, joka merkitsee Ukrainassa on se, että se on Venäjän naapuri ja sama kansa, ja se, että Neuvostoliiton kaasuputki on jäänyt Ukrainan maaperälle. Siinä kaikki.

Se olisi muuten kooltaan ja taloudellisilta edellytyksiltään merkittävä eurooppalainen valtio, jos se olisi sellainen todellisuudessa. Realiteetti on toinen, se on SNTL:n jäännös, jonka perintöä jaettiin oligarkkien välillä, jaetaan aina uudelleen ja uudelleen, kansan mielipiteistä välittämättä. Siitä Maidan, jota käytettiin törkeästi oligarkkien hyväksi radikaalien avulla.

Maan eliitti käyttäytyy tapansa mukaan varovaisesti, odottaen, kumpi puoli voittaa, ja kenelle voi myydä kannatuksensa kalliimmalla. Kaikki ihailevat Länttä, USA:ta, Eurooppaa, vaikka ukrainalaisen eliitin mentaliteetti muistuttaa puolalaista, voi leikkiä politiikkaa, elää leveästi, matkustaa vapaasti, haukkua Venäjää USA:n mieliksi, mutta aina vaatia siltä tukea, rahaa ja rahaa. Puolalaiset poliitikot sanovat avoimesti, että heidän on keksittävä tapoja vahingoittaa Venäjää sillä lailla, ettei se haittaisi Venäjän ja Puolan taloudellisia suhteita, koska ne ovat merkittäviä. 

Se on myös ukrainalaisten poliitikoiden mottona - lypsää Venäjältä kaikkea mahdollista vihamielisen ja alentavan retoriikan taustalla. Miten on mahdollista, että Ukrainan hallitus, joka on sanojensa mukaan "sodassa Venäjän kanssa", tinkii jatkuvasti venäläisen kaasun hinnasta ja suunnittelee hiilen ostamista Venäjältä? Miten sodassa oleva maa, siis vihollinen, pohtii Ukrainan velan maksun siirtoa kevääseen tukeakseen Ukrainan tuhottua taloutta? Tämähän on sitä venäläistä hölmöyttä, jota kaikki länsimaat yrittävät käyttää hyväkseen. Mutta Ukrainassa se on kärjistynyt uskomattomiin.

Taloudelliset yksityiset intressit ovat etusijalla, ambitioiden ja röyhkeyden jälkeen. Länsimaat tulee käyttämään Ukrainaa niin kauan, kun se niille sopii; ja se, mitä niille sopii, on Ukrainan tuho, läntisten yritysten pääsy kaasu- ja öljyvaroihin, sotilaallisten tukikohtien sijoitus Venäjän välittömälle rajalle. Kaiken huippu on slaavien keskeinen tappelu, kun saman kansan ihmiset tappaa veljijään. Se on ihan "makupala". Siinä kaikki.

Ukrainan "hallitus" oikein sopivasti tilaisuuden nähden hyväksyi presidentti Poroshenkon käskyn kytkeä pois Donbassin alue kaikista taloudellisista ja finanssiyhteyksistä keskustaan. Pankkitoiminta alueella lakkautetaan. Tämä tarkoittaa, että kaikki kansalaisten säästöt ja lainat ovat mennyttä. Mutta pankit ja kassat eivät muutenkaan toimineet muualla kuin Donetskissa, joka on miljoonakaupunki. Toivottavasti, ihmisillä on ollut järkeä nostaa säästönsä aikaisemmin. Muuten tapahtuu niin kuin Kriimissa, jossa Kolomoiskin pankit sulkeutuivat ilmoituksetta ja anastivat kaikki asiakkaansa deposiitit. 

Valtion virastot ja kunnallispalvelut lakkautetaan. Se tarkoittaa Kiovan virastojen purkamista ja evakuointia, jos joku vielä haluaa lähteä virastojen mukaan, kaikki, jotka halusivat, ovat jo lähteneet. Ja mitä nämä hallinnot muka hallinnoi, nämähän ovat alueellisia virastoja. Tämä on vain tekosyy lopettaa eläkkeiden maksut. Toisaalta, se on hyvä. Se on de-fakto tasavaltojen tunnistamista, Ukrainan viranomaiset vetäytyvät omalle puollelleen. Toisaalta, se on mahdollisesti "tunnistamista ennen tuhoa". Kiovan sotajoukot valmistautuvat suurhyökkäykseen. Joka tapauksessa se on selvästi yritys rikkoa hallintostruktuuria, mikä voi aiheuttaa hallinnollista halvaantumista, joka vaikeuttaa asukkaiden elämää ja lisää heidän kärsimyksiään. Haiskahtaa kostolle...  

Tuomarit viedään pois, vankilat evakuoidaan. Mitä tämä tarkoittaa? Vankiloissa on jo ollut nälänhätää, kukaan ei muista vankeja. Humanitaariapu ei ulotu siihen. Puhutaan blokaadista - eristyksestä. Puhutaan myös kostosta. Mutta onko siinä muuta? On.

Alueen tehtaat ja yritykset, ne jotka ovat vielä pystyssä, ovat tähän mennessä maksaneet veroja Kiovaan. Mutta eivät saaneet mitään takaisin. Tämä pr-n käsky tarkoittaa, että kapinallisten alueen yritykset lakkasivat vihdoinkin maksamasta veroja keskushallintoon, joita on maksettu vielä aivan marraskuuhun asti (Donetskin guvernööri oligarkki Tarutan tiedon mukaan). 

Uudet pikkuvaltiot aloittavat omaa valtiollista toimintaan. Kiev reagoi siihen kyynisimmällä mahdollisella tavalla - vaikeuttamalla tavallisten ihmisten elämää äärimmilleen. Niin kuin kaupunkien pommitukset ja tulitukset eivät riittaisi. Poroshenko sanoi ihan suoraan - meillä on eläkkeitä - heillä ei, meillä on työtä - heillä ei, meidän lapsemme menee kouluun ja päiväkoteihin - heidän lapsensa istuvat kellareissa. Tämän kyynisemmäksi ei voi enää mennä.

Eläkkeitä ja sosiaalimaksuja ei ole muutenkaan maksettu kapinallisalueella, mutta nyt se virallistetaan. Vanhukset ja sairaat ovat pahimmassa tilanteessa. Onko se tarkoituksellista?

Eläkeläisille ja kaikille tarvitseville jatkuvasti jaetaan elintarvikkeita ja lääkkeitä ilmaiseksi. Venäjän "hirmurekoista". Ilman venäläistä humanitaariapua Donbassilla olisi nyt nälkä ja hätä ja valtavasti lisää ruumiita. Seitsemän lähetystä on saatu jo, lisää tulee koko ajan. OBSE ja Punainen Risti sabotoivat toimintaa eivätkä saata tullissa tarkastetut lähetykset eteenpäin sotatoimin alueille. Liian vaarallista.
Ukrainan viranomaiset väittävät, että eivät tiedä, mitä rekoissa on. Selvä, muuten olisi mahdotonta puhua aseiden ja sotilaiden toimituksista Venäjältä. Mihin ne sotilaat menee tullitarkastuksen ajaksi - vessoihin?

A man walks past shops damaged by recent shellings in Donetsk, eastern Ukraine, October 21, 2014.(Reuters / Shamil Zhumato)

Nyt myös katkaistaan kaikki muut yhteydet. Tämän lisäksi, alueen rajalla tullaan tarkistamaan passeja kaikilta matkustajilta. Mitä tämäkin tarkoittaa? Muuttuuko Donbass loukuksi, josta ei pääse pakenemaan, jos pelkää sotaa tai muuten haluaa lähteä? Vai jotain muuta?

Valitettavasti se tarkoittaa, että kaikki yksityiset elintarviketoimitukset alueelle vaikeutetaan tai pysäytetään. Muutama yrittäjää jatkoi pieniä toimituksia Donetskiin, alueen kyliin ja pikkukaupunkeihin. No, nyt nekin loppuu ja samalla loppuu niiden elintarviketoimittajien yritystoiminta. Tähän liittyy myös venäläisen kahdeksannen humanitaarisen lähetyksen pysäyttäminen Ukrainan rajalle, rajavartijat perustelevat sillä, että elintarvikkeet voivat joutua separatistien käsiin. Kielletään, että "separatistit" ja alueen asukkaat ovat samoja ihmisiä. Aiheuttavat humanitaarisen kriisin, tahallaan. Sama koskee myös donetskilaisen oligarkin Rinat Ahmetovin avustuslähetyksiä. Häneltä vaaditaan raportteja jokaisesta viedystä kilosta...  Eurooppaa taputtaa...

Alueilla rikotut viemärit ja sähköjohdot ja asemat korjataan silloin kun tulitus sallii. Nyt siihen ei saada enää tarvikkeita. Rakennusmateriaaleja ja lasia tuodaan jo Venäjältä. Ajatelkaa nälkäisenä olemista asunnossa, jossa ei ole valoa (sähköä), vettä ja viemäriä. Tuntuu varmaan hyvältä? Mielenilmaisemisesta. Aika demokraattista...

Presidentti Poroshenko myös antoi Ulkoministeriölle toimeksiannon selittää länsimäiden lehdistölle ja YK:lle, miksi Ukraina rikkoo ja tulee rikkomaan tulevaisuudessakin Ihmisoikeuskonventiota (ja kaikki kansainväliset sopimukset raskaiden aseiden käytössä Donbassin asuinalueilla).

Mielenkiintoista kuulla, miten selitetään asuinalueiden tulittamista Grad-tykeillä ja fosforitäytteisellä ammuksilla, jotka ovat maailmassa kiellettyjä.

Alueella on kuollut n. 4000 ihmistä, n. 25 lasta. Haavoittuneita on n. 9700. Satoja tuhansia asuintaloja on tuhottu. Infrastruktuuri on rikottu. Nämä ovat kansainvälisten tarkkailijoiden lukuja ja tietoja. Siis, alakanttia. Muut tarkkailijat arvioivat menetykset molemmilta puolilta n. 40 000:ksi.

Ja miksi? Kaikki vaan siksi, että asukkaat eivät suostuneet luopumaan kielestään ja kulttuuristaan "suurukrien" hyväksi? 

Eivät hyäksyneet vallankaappausta ja nationalistista (nazistista) hallitusta? Donbassin alueella käytiin pahimmat taistelut Nazi Saksaa vastaan. Nämä taistelijat ovat vielä elossa, mutta eivät enää pitkään.

E. Pyyhtiä 15.11.2014

_______________________________________________________________


‘Ukraine, West wage information war against us’ – Russians



Published time: November 12, 2014 13:54


Get short URL

The overwhelming majority of Russians think that Ukraine and Western nations are conducting a coordinated and hostile propaganda campaign against their country, a recent poll shows.

In the research conducted by pollsters the Levada Center in late October, 83 percent of respondents agreed that Ukraine was conducting an information war against Russia. Fifty-five percent said they were absolutely sure that this was true, and 29 percent said that this was the most likely explanation for the current situation. Only 8 percent of Russians disagreed with another 9 percent not offering an opinion.

A question concerning an anti-Russian information campaign by Western nations yielded approximately the same results – 54 percent of those interviewed were absolutely sure that it is taking place, and 29 percent said they were somewhat sure. Four percent answered that they could not see any anti-Russian campaign on the part of the West and 9 percent remained undecided.

At the same time, about a quarter of respondents think that Russia is also waging an information war against Ukraine and the West. Thirteen percent thought that this was the right thing to do, given the current situation, meanwhile 11 percent disapproved.

Fifty-nine percent of those polled think that the coverage of the conflict by Russian media was fully balanced and objective.

In a different poll conducted by the VTSIOM agency in early October 32 percent of respondents said they considered Ukraine to be Russia’s “enemy number one.” The United States topped this anti-rating with 73 percent of Russians seeing it as the primary foe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti